Nakon 15 godina iskustva u prodaji građevinsko-rudarskih mašina širom bivše Jugoslavije, 1991 se osniva TEI (Techno Export Import) kao jedna od prvih privatnih kompanija u ovoj oblasti. U ovom periodu TEI zastupa najpoznatije Zapadne proizvođače grđevinsko-rudarske opreme.

Sredinom dvehiljaditih u ovoj oblasti se nagoveštava trend kineskog ovladavanja Zapadne tehnologije po znatno nižim cenama, pa je 2005. godine  TEI MC (Techno Export Import – Mining & Construction) osnovan sa uverenjem da ovi proizvodi mogu smanjiti troškove korisnika građevinske i rudarske opreme, i time povećati njihovu efikasnost i profitabilnost.

Nakon obilaska fabrika vodećih kineskih proizvođača i detaljnog upoznavanja sa kvalitetom njihovih proizvoda, TEI-MC se 2006. odlučuje za saradnju sa LiuGongom. Te godine prodaje njihove prve mašine u Srbiji. Od 2007 TEI-MC je eksluzivni diler LiuGonga i širi prodaju u Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

Do danas u ovim zemljama je prodato oko 800 LiuGong mašina.

U ponudi imamo i Poqutec hidraulične čekiće i dodatke, SBM Kineska mobilna i stacionarna drobilična postrojenja, Keestrack mobilna drobilična postrojenja i sita, Bell zglobne dampere.