Nakon 15 godina iskustva u prodaji građevinskih i rudarskih strojeva širom bivše Jugoslavije, TEI (Techno Export Import) osnovan je 1991. godine kao jedna od prvih privatnih kompanija na ovom polju. U tom su razdoblju TEI predstavljali najpoznatije zapadne proizvođače rudarske opreme.
Sredinom 2000-ih nagovještava se trend kineskog ovladavanja zapadnom tehnologijom po mnogo nižim cijenama, a 2005. godine osnovao se TEI MC (Techno Export Import – Rudarstvo i izgradnja) s uvjerenjem da ti proizvodi mogu sniziti troškove korisnika građevinske i rudarske opreme, a time i povećati njihovu efikasnost i profitabilnost.

Nakon posjeta tvornicama vodećih kineskih proizvođača i upoznavanja sa kvalitetom njihovih proizvoda, TEI-MC je 2006. odlučio sarađivati sa LiuGong-om. Te godine su u Srbiji prodali svoje prve mašine. Od 2007. godine TEI-MC ekskluzivni je diler LiuGonga i širi prodaju u Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

Do danas u ovim zemljama je prodato oko 800 LiuGong strojeva.

U ponudi imamo i Poqutec hidraulične čekiće i dodatke, SBM Kineska mobilna i stacionarna drobilična postrojenja, Keestrack mobilna drobilična postrojenja i zaslone, zglobne dampere Bell.