Nakon 15 godina iskustva u prodaji građevinskih i rudarskih strojeva širom bivše Jugoslavije, TEI (Techno Export Import) osnovana je 1991. godine kao jedna od prvih privatnih tvrtki na ovom polju. U tom su razdoblju TEI predstavljali najpoznatije zapadne proizvođače rudarske opreme.
Sredinom 2000-ih nagovještava se trend kineskog ovladavanja zapadnom tehnologijom po mnogo nižim cijenama, a 2005. TEI MC (Techno Export Import – Rudarstvo i graditeljstvo) osnovan je s uvjerenjem da ovi proizvodi mogu smanjiti troškove korisnika građevinske i rudarske opreme, a time i povećati njihovu učinkovitost i profitabilnost.

Nakon posjeta tvornicama vodećih kineskih proizvođača i upoznavanja s kvalitetom njihovih proizvoda, TEI-MC je 2006. odlučio surađivati s LiuGong-om. Te godine prodali su svoje prve strojeve u Srbiji. Od 2007. godine TEI-MC ekskluzivni je diler LiuGonga i širi prodaju u Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

Do danas u ovim zemljama je prodato oko 800 LiuGong mašina.

U ponudi imamo i Poqutec hidraulične čekiće i dodatke, SBM Kineska mobilna i stacionarna drobilična postrojenja, Keestrack mobilna drobilična postrojenja i sita, Bell zglobne dampere.